Sophie Pierre


Ik creëer pure & tijdloze keramiek voor uw dagelijks leven, gebaseerd op eenvoud & rust.
Handgemaakt in belgië en geïnspireerd door mijn geliefde zus Isabelle.


 

Van klei...
De harde klei wordt gekneed om eventuele luchtbellen uit de klei te verwijderen. Luchtbellen kunnen de klei doen ontploffen tijdens het bakken.

Tot draaischijf...
Vervolgens wordt de klei bewerkt op een draaischijf. Ik werk ook heel vaak met plaatwerk en worstjes. Wanneer het voorwerp droog is, wordt het een eerste keer gebakken in de oven.

Tot pigment...
Ik gebruikt heel vaak pigmenten en gebruik ook natuurlijke kleurstoffen zoals lavendel uit mijn tuin. Ik verkies voor mijn stukken doorgaans aardetinten.

Tot glazuren...
Mijn glazuren zijn allemaal zelf samengesteld en ik zoek telkens zorgvuldig naar een mooie kleurencombinaties om een collectie te kunnen voorstellen.

Tot oven...
Tot slot gaan de geglazuurde voorwerpen een tweede keer de oven in. De keramieken voorwerpen zijn nu klaar voor gebruik.

Tot keramiek

 


PURE & TIMELESS
Mijn ontwerpen hebben een elegant design en een unieke uitstraling. In combinatie met de rustige aardetinten die gebruikt worden, zorgt dit voor een tijdloos karakter. Zij die van iets ruwer houden zullen de collecties zeker kunnen appreciëren. In tegenstelling tot het ruwe kan ik ook heel fijn porselein werk maken maar altijd met een kronkel.

FOR YOUR DAILY LIFE
Wat mooi gepresenteerd is, smaakt tien keer beter! Deze mindset vond ik terug in mijn vorige job bij het cateringbedrijf dat ik met mijn partner, Steven, runde. Ik ondervond dat een simpele, mooie schaal wonderen kan doen. En dat hoeft niet altijd een fortuin te kosten. Ik maakt voor jou budget- en gebruiksvriendelijke keramiek. Bovendien is alles foodproof waardoor je niet alleen de lekkerste maaltijden op tafel tovert maar dit ook nog eens in stijl doet. Het heeft zijn charme!


BASED ON SLOW LIVING
In het productieproces van keramiek kruipt veel tijd. Daar komt geen haast aan te pas, elk ontwerp wordt met zorg en geduld voltooid. Ik probeer telkens de nadruk te leggen op de eenvoud in mijn keramiek.


HANDMADE IN BELGIUM
In heb in mijn tuin mijn een eigen atelier. Een werkplek die mij rust en inspiratie brengt. Zo haal ik vaak ideeën voor kleuren en ontwerpen uit de natuur. Ik maak telkens duidelijk onderscheid tussen zomer- en wintercollectie aan de hand van kleurgebruik. Dit alles onder het het toeziend oog van mijn twee hondjes Bonnie en Bruno. Je bent altijd welkom in mijn atelier op voorwaarde dat je mij even een seintje geeft. Naast mijn webshop is er natuurlijk ook een verkooppunt in mijn aterlier.

INSPIRED BY MY BELOVED SISTER
Met het overlijden van mijn zus Isabelle in 2015 heeft de keramiek mij heel erg geholpen om dit een plaats te kunnen geven. Ondertussen heb ik de kracht en inspiratie van mijn zus gekregen om er volledig voor te gaan. Ik bekijk mijn keramiek als eerbetoon voor mijn zus. Isabelle zou verder leven in Sophie Pierre Ceramics. 
Ook in mijn logo eer ik mijn zus. Daarvoor liet ik de I in "Sophie" lichtjes opvallen.

Mijn echte passie zit in het maken van persoonlijke werken. Zit je dus zelf vol inspiratie of zoek je het perfecte cadeau? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik verwelkom je graag in mijn atelier om samen ontwerpen en kleuren te bespreken.

Graag een eigen creatie? Klik dan hier.

© 2019 - 2024 Sophie Pierre Ceramics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel